nif

Møt Åge Skinstad i Alvdal

Norsk Mandelpotetfestivals torgdag kommende lørdag åpnes av direktøren i NHO Innlandet, Åge Skinstad. Forut for dette skal imidlertid den tidligere skilandslagssjefen besøke næringslivet i Alvdal, orienteres om Storsteigen vgs, samt by på seg sjøl til alle interesserte fredag kveld.

– Bakgrunnen for å invitere NHO-direktøren var å vise mangfoldet i og rundt landbruket i Alvdal og resten av regionen, og de effektene dette gir på næringslivet rundt oss. Derfor er programmet sydd sammen med en kobling mot dette temaet, forteller mandelpotetfestivalens arrangementsgjeng.

Åpent møte på Steimoegga
Programmet med rundtur til smått og stort av lokalt næringsliv starter fredag formiddag, og går fram til åpningen av mandelpotetfestivalens torgdag lørdag. Fredag kveld blir det imidlertid anledning for alle interesserte til å få høre Skinstad i fri utfoldelse.
– Vi håper både dette kan fenge bredt, og tror alle har noe å lære ved å ta turen til dette uhøytidelige treffet med den tidligere skilandslagssjefen, når han vil dele sine erfaringer fra både næringsliv og idrettsliv. Grunnet tidsmessige utfordringer er arrangementet flyttet fra Aukrustsenteret som først annonsert, opp til det nye klubbhuset til Alvdal IL på Steimoegga.

Kultur for å lykkes
– Uansett hva vi driver med, er mange av utfordringene like, og veien mot målet den samme, mener Åge Skinstad, og vil spesielt fokusere på hvordan vi sammen kan skape kulturer for å lykkes.
– Alle som setter av tid til å høre på fredag kveld, tror vi kan få godt påfyll til egen hverdag, enten det gjelder jobb eller dugnadsinnsatsen i idrett eller annen frivillighet, så møt opp på Steimoegga lyder oppfordringen fra arangørkorpset.

Næringsliv og Storsteigen
Det øvrige programmet knyttet til NHO-direktørens besøk i Alvdal inneholder fredag besøk på Alvdal Skurlag, Synnøve Finden, Søberg gård og Huldra, samt et møte med kommunen hvor blant annet ordfører Johnny Hagen vil være vert og si litt om kommunen og næringslivet i bygda.
I forkant av markedsdagen på Storsteigen VGS vil så Skinstad lørdag få en orientering om naturbruksskolens drift og posisjon i fjellandbruket, inkludert det ferske fagskoletilbudet som skolen samarbeider med Fagskolen Innlandet om. Dette er utdanning som Skinstad ivrer for og etterlyser flere tilbud innenfor – for hele næringslivets bredde.

Til slutt på programmet vil altså NHO-direktøren sørge for å åpne Norsk Mandelpotetfestival 2016 kl. 11.00 lørdag. – Vi er svært glade for at NHO og regiondirektøren vil avlegge oss et slik «helgebesøk», og er sikre på at vi skal få gitt Skinstad & co to minneverdige dager i Alvdal, sier arrangementskorpset bak årets mandelpotetfestival.